Una marató per les vinyes que s’estan veremant

“La Marató del Priorat és una cursa esportiva però també un esdeveniment enoturístic. És una manera de promocionar una comarca d’una gran bellesa, com ho demostra que el seu paisatge opta a ser reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat”, explica Xavi Martí, de l’Associació Dracsrunners, impulsors d’aquesta iniciativa que el dia 1 d’octubre celebrarà la tercera edició, en plena època de verema i amb 18 cellers col·laboradors. La Marató està oberta a tot tipus de participants, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, als excursionistes i als corredors populars.

Dues modalitats

La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà. La cursa és de muntanya i transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars, passant per sis termes municipals: Falset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat i Porrera. Hi ha dues modalitats: marató (42,195 quilometres i uns 1.300 metres de desnivell positiu) i mitja marató (21.097 metres i uns 550 metres de desnivell positiu). El recorregut està perfectament senyalitzat per voluntaris i abalisat. L’organització anima els participants a anar disfressats -potenciant l’aspecte lúdic- i hi ha premis per als més originals.

Als punts d’avituallament, amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i, per descomptat, de vi. Els participants també poden gaudir, amb l’oferta dels ajuntaments i de les associacions, de les activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on passen. Tampoc no falta la música en directe a cada avituallament i altres activitats artístiques i creatives.

 

Font: http://www.ara.cat/campdetarragona/marato-vinyes-que-sestan-veremant_0_1637836219.html

 

Share