Informació de la Marató

01MaratoInfo1

A nosaltres, amants de l’esport, ens agrada gaudir dels resultats dels nostres esforços físics, ja sigui en els entrenaments com en les competicions a les quals assistim. Però, és veritat, que més enllà d’aquests reptes, també ens apassionen les excursions, el menjar i el beure i fer turisme en cadascun dels llocs que visitem. La Marató del Priorat neix amb la intenció de fusionar totes aquestes voluntats.

L’entorn, serà únic. El Priorat és una comarca per viure-la sense presses, que el seu paisatge opta a ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, que convida a gaudir dels productes que dóna la terra, com el vi i l’oli d’oliva, a gaudir dels plaers gastronòmics, del paisatge, de la història, de la cultura i de la seva gent.

La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà. Quan diem des de la Cooperativa, volem dir des de dins de la Cooperativa. Abans de la sortida els corredors, per anar escalfant, farem una visita ràpida per dins de les instal·lacions, on podrem veure les botes de vi i tot l’interior de l’edifici, tret de sortida dels trabucaires i a córrer!

01MaratoInfo3

La cursa és de muntanya i transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars, trepitjant 6 termes municipals: Falset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat i Porrera.

Als punts d’avituallament, amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i per descomptat de vi. També podrem gaudir, amb l’oferiment dels ajuntaments i de les associacions, de les activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on passem. No faltarà la música en directe en cada avituallament i altres activitats artístiques i creatives.

dibuix1

Qui ho desitgi podrà córrer disfressat per donar-li encara un toc més lúdic a la jornada.  La Marató està oberta a tot tipus de participant, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, als excursionistes i als corredors populars. Cal recordar que degut a la distància i desnivell no deixa de ser una prova exigent i es recomana tindre una certa experiència en aquest tipus de curses i una bona preparació.

Us esperem!!!

IMPORTANT: Per raons de seguretat i de respecte amb els propietaris de les finques, queda prohibit participar amb gossos.

Recollida del dorsal i obsequi: La bossa del corredor, dorsal i el xip es podran recollir:

 • Divendres 4 d’octubre:
  De 16h30 a 20h30 a l’INTERESPORT QUINZE REUS (Raval de Jesús, 16, 18, Reus)
 • Dissabte 5 d’octubre:
  De 10h a 13h a l’INTERESPORT QUINZE REUS (Raval de Jesús, 16, 18, Reus)
  De 17h a 21h a la Cooperativa Falset Marçà
 • Diumenge 6 d’octubre:
  De 7h30 a 9h15 a la Cooperativa Falset Marçà

Sortida: L’horari de sortida (conjunta) és a les 9:30h del matí i l’hora límit d’arribada les 17.30h de la tarda. La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà.

Recorregut: El recorregut té una distància de 42.195 metres i uns 1.300 metres de desnivell positiu. Està perfectament senyalitzat per voluntaris i abalisat. Quilòmetres marcats en tot el recorregut. Per camins, senders i vinyes ens arribarem fins als municipis de Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat, Porrera i tornarem cap a Falset.

Obsequis: Obsequis especials als 3 primers classificats masculins i femenins de la general individual. Únicament hi haurà una classificació general.
Premi als primer corredor local del Priorat, tant femení com masculí.
També s’obsequiarà a la colla disfressada “més autèntica” de les dues proves.

01MaratoInfo2

Serveis:

 • Punt d’informació
 • Servei de dutxes
 • W.C
 • Zona d’aparcament
 • Guarda-roba
 • Punts quilomètrics senyalitzats
 • Fotografies i vídeo de cursa
 • Avituallaments amb tast de vi i productes del Priorat
 • Cronometratge amb xip
 • Servei de fisioteràpia
 • Zona exclusiva per als col·laboradors
 • Sorteig de lots per gentilesa dels col·laboradors
 • Sorpreses

Activitats acompanyants: La VI Marató del Priorat comptarà, en paral·lel, amb les més diverses activitats lúdiques i formatives, com les visites guiades teatralitzades al celler de la Cooperativa, visites al Castell del Vi, curses infantils, activitats esportives, activitats musicals i artístiques i una botifarrada per dinar. Amb tot això es pretén aconseguir una jornada del tot festiva. Totes les activitats es publicaran properament al web de la Marató.

dibuix2

No us deixeu família i amics! Hi haurà un gran ventall d’activitats per els acompanyants, grans i petits! També podran gaudir d’un gran dia al Priorat!

  Amb la col·laboració de:
logo_cooperativa logo_DOMontsant logo_intersport logo_DOQPriorat
logo_beep logo_segurnou
logo_builgine logo_capafons_osso logo_casagransiurana logo_granclosl logo_MasMartinet
logo_sangenis logo_rotllan_torra logo_aixala logo_cellerpriorpons
 alvaro_palacios_marca logo_celleracustic logo_celleranagrama logo_bodegasmasalta sabate i mur logo mida petita
logo_marcoabella logo_cellermasroig
logo_hostalsport logo_cuinagestio logo_visport logo_borges
logo_monterols logo_caljoc logo_mas_gregori logo_estrella_damm logo_cocacola
logo_vies_altes logo_locupet logo_agrofresc
arquitecturatecnica.cat
  Webs amigues:
baner_CEP logo_resusamba logo_runedia
banner_viscabonavida
  Curses amigues:
baner_vandekames logo-utsm-2-tintes-gran baner_cursa_bombers logo_trail_alforja logo_salta_marrades
logo_marato_vinyols cursa_falset logo_cursa_tortosa
logo_challenge_salou logo_cursa_terres_ebre logo_circuit_tarragona
  Amb el suport de:
Ajuntament de Ajuntament de Ajuntament de Ajuntament de Ajuntament de Ajuntament de
Falset Bellmunt del Priorat Gratallops la Vilella Alta Torroja del Priorat Porrera
logo_dipu
Consell Comarcal del
Priorat
Share